BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tavaszi fáradtság hatja át a Budapesti Értéktőzsdét

A magyar tőzsde vezető papírjainak mozgását összesítő index, a BUX az utóbbi napokban ismét a 38 640 pont közelében lévő támasz fölé akart kerülni.

A Budapesti Értéktőzsde vezető papírjainak mozgását összesítő index, a BUX az utóbbi napokban ismét – március eleje óta immár harmadszor – tett sikertelen kísérletet arra, hogy a 38 640 pont közelében lévő támasz fölé kerüljön. A legutóbbi kísérlet azután történt, hogy a jegyzés április 9-én kilépett a január 24. óta tartó csökkenő trend alól. Most a kurzust egy rövid távú emelkedő trend tolja az említett ellenállás irányába.

Ennek alapján, amíg e trend meg nem törik, a jegyzés ismét megpróbálja átlépni az említett ellenállást. Siker esetén ez lehetőséget ad a 2016 júniusában indult és idén február végén elhagyott emelkedő trend ismételt tesztelésére 39 555 pont közelében. Ellenkező esetben, a rövid emelkedő trend megtörése után, a jegyzés egy korábbi emelkedő trendhez térhet vissza 37 600 pont közelében, amely legutóbb is megállította az esést.

A Mol a napokban ismét visszapattant a 2017 novemberében indult csökkenő trend vonaláról, s így még mindig e trend csatornájában halad, más szóval elsősorban továbbra is csökkenésre érdemes számítani. Ha mégis sikerülne a kilépés a trend alól – ami egyúttal a 3066 közelében lévő ellenállás átlépését is jelentené –, akkor a jegyzés 3175 forint közelébe emelkedhetne vissza. Amennyiben a kilépés elmarad, az árfolyam ismét a 2750 forintos szint irányába mozdulhatna el.

A támaszig a 2920, illetve a 2830 forintos szint jelenthetne akadályt. Az emelkedés folytatódása az utóbbi napok mozgása alapján nem látszik túl meggyőzőnek.

Az OTP Bank részvényárfolyama esetében a helyzet már hetek óta változatlan. A jegyzés a 10 970 és 11 778 forint közötti sávban oldalazva mozog, továbbra is a 2017 májusában indult emelkedő trenden belül. A jegyzés elérte a trendvonalat, s ahhoz simulva próbál emelkedni – érdemben sikertelenül. A sávkereskedés szabályai alapján bármelyik oldalon hagyja is el a jegyzés a sávot, elméletileg a sávszélességnek megfelelő további emelkedésre vagy esésre lehet számítani. Mindazonáltal lefelé már 10 370 közelében is van egy lehetséges támasz. Felfelé az aktuális trendcsatorna felső széle 12 975 közelében húzódik.

A teljes cikket a Világgazdaság szerdai számában olvashatja

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.