BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Emelkedett a magyar tőzsde forgalma

Gyengülő részvényárfolyamok mellett emelkedett a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) forgalma májusban.

A tőzsde azonnali részvénypiacán 282,7 milliárd forint értékben kötöttek üzleteket májusban, jelentősen túlszárnyalva az előző havi 178,6 milliárd forintos értéket. A forgalom meghaladta a tavaly májusban mért 255,7 milliárd forintot is.

A napi átlagforgalom 13,5 milliárd forintra nőtt az áprilisi 9,4 milliárdhoz képest, és javult a 2017 májusi, napi 11,6 milliárd forintos forgalomhoz képest is. A hónap utolsó napja 37 milliárd forintos forgalmat hozott.

Fotó: AFP

A BÉT részvényindexe, a BUX májusban 7,7 százalékkal csökkent, a hónap végén 35 357 ponton zárt. A legnagyobb forgalmú papírok közül az OTP, a Mol és a Magyar Telekom is gyengült a hónap során, csak a Richter tudott emelkedni. Az OTP árfolyama 13,7 százalékkal, a Molé 14,1 százalékkal, a Magyar Telekomé 7,8 százalékkal esett, míg a Richter árfolyama 1,8 százalékot emelkedett.

Az azonnali részvénypiac duplikált forgalma 565,5 milliárd forintot ért el az áprilisi 357,1 milliárd forint után.

A befektetési szolgáltatók rangsorában az élmezőnyben nem változott a sorrend az előző hónaphoz képest. Ezúttal is a Concorde Értékpapír végzett az élen 166,5 milliárd forintos adásvétellel, nem sokkal maradt le a Wood & Company, amely 161,6 milliárd forint értékben kereskedett, a harmadik helyen álló Erste forgalma 84,1 milliárd forintot ért el.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.