BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Pozitív nyitást várnak a BÉT-en az elemzők

A hazai vezető részvények közül továbbra is a Mol-ra és az OTP-re érdemes figyelni.

 

Kocsis Márió, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője elmondta, a pénteken megjelenő amerikai munkaerőpiaci adatok fordulatot hoztak, megjelentek a vevők és az amerikai piacok pluszban zártak. Az importvámok miatti kereskedelmi feszültségek ellenére a jó hangulat a hétvégén is kitartott a világban.

A magyar tőzsde európai és régiós szinten is alulteljesített pénteken, ezért a szakértő visszapattanásra, pozitív nyitásra számít a hét első kereskedési napján.

Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. senior elemzője szintén úgy látja, hogy kedvező hangulatban indulhat a kereskedés a magyar tőzsdén, miután az amerikai részvényindexek jelentős emelkedéssel zártak pénteken.

Kommentárjában kifejtette:

a hazai vezető részvények közül továbbra is a Mol-ra és az OTP-re érdemes figyelni,

az olajtársaság árfolyama a pénteki zuhanás után javíthat, az OTP grafikonján pedig továbbra is csak 5500 forint közelében húzódik az első fontosabb ellenállási szint. A Richter jegyzése hamarosan tesztelheti az 5000 forintos lélektani szintet, letörése esetén a 4800-4900 forintos zónában adódhat kedvező, akár hosszabb távú vételi lehetőség, mivel ott egy kiemelkedően fontos támasz húzódik.

A forint jelentősen erősödött az elmúlt napokban, a hétfői kereskedésben viszont nem lehet túl nagy mozgásra számítani, mert kedden reggel érkeznek a friss inflációs számok – jelezte.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.