BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hamar szertefoszlott Európa pozitivitása

Vegyes kezdésből veszteségbe váltottak kedden a főbb európai tőzsdeindexek.

Az európai kereskedési idő végére

  • az FTSE EuroFirst 300 0,66 százalékkal gyengült,
  • a Stoxx 600 index 0,63 százalékkal esett,
  • az euróövezeti EuroStoxx50 index pedig 0,77 százalékkal gyengült.
  • A még nem hivatalos záróadatok szerint a londoni FTSE-100 index 0,44 csökkenéssel fejezte be a keddi kereskedést, a frankfurti DAX index 1,13 százalékkal, a párizsi CAC-40 index pedig 0,73 százalékkal csökkent. Madridban 1,19 százalékkal, Milánóban 1,26 százalékkal állt mínuszban a tőzsdeindex a kereskedés végén.

    Fotó: Móricz-Sabján Simon

    Az indexcsökkenést az autóipari részvények vezették, az ágazati mutató közel két százalékkal gyengült. Az ágazat leggyengébben szereplő papírja a francia Faurecia autóalkatrész beszállító vállalat lett négy százalékos gyengüléssel.

    A nemzetközi értékpapírpiacokon a tényleges lehetőségek óvatos mérlegelése váltotta fel a G20-ak hét végi csúcstalálkozóján a kölcsönös amerikai-kínai kereskedelmi retorziók szüneteltetéséről létrejött megállapodást követő első lelkesedést.

    A technológiai ágazat is a nagy vesztesek közé sorolt be, miután erősen ki van téve a Kínával folytatott kereskedelemnek. Az AMS és Siltronic félvezető áramkör gyártók részvénye több mint három százalékkal gyengült.

    Az olajár a küszöbön álló termeléscsökkentés reményében emelkedett, nap közben két százalékkal is, majd vegyesen alakult.

    Az OPEC a héten csütörtöki közgyűlésén a termelés csökkentéséről tárgyal a szervezeten kívül nagyobb olajtermelőkkel.

    Az európai kereskedési idő végén a Brent még 0,47 százalék nyereséget tartott hordónként 61,98 dolláros áron, a WTI ára viszont már 0,17 százalékkal 52,86 dollárra csökkent.

    Az eurót 0,04 százalékkal jegyezték erősebben 1,1359 dolláron, az arany ára 0,41 százalékkal unciánként 1244,70 dollárra emelkedett.

    Erősödéssel zárt a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe.

     

    Címoldalról ajánljuk

    Tovább a címoldalra

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.