BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Jövőre is lesz osztalék

Várhatóan részvényenként 70 forint körüli osztalékról dönt a Kulcs-Soft közgyűlése.

Az első 11 hónap időarányos eredménye alapján az idei év a tavalyihoz hasonlóan eredményes lehet, s jövő májusban is az idén kifizetett 81 forinthoz közelítő, részvényenként 70 forint körüli osztalékról dönthet a Kulcs-Soft Nyrt. közgyűlése – mondta a Világgazdaságnak Kulcsár Tibor, a társaság alapító nagytulajdonosa (95,79 százalék).

Idén áprilisban a társaság harmincéves fennállásának legerősebb üzleti évéről számoltak be, ami alapján 68 forintos osztalékot fizethettek volna.

2017-ben azonban lezárult a pereskedés a Five International Kft.-vel, így fel lehetett szabadítani csaknem 62 millió forintnyi céltartalékot, ami részvényenként plusz 13 forintot hozott. Így emelkedhetett egy év alatt 46 forintról 81 forintra az osztalék.

Fotó: Móricz-Sabján Simon

Bár az idei első fél évben a 770 millió forintról 832 millió forintra növekvő árbevétel és az előző év azonos időszakához képest 9 százalékkal csökkenő profit között feszült némi ellentmondás, ezt a bázisidőszak egyszeri tételeivel magyarázták, és a terveknek megfelelő, jó eredményt várnak az év egészére.

Kulcsár szerint az osztalékvárakozással magyarázható, hogy novemberben 1100 forintnál már megjelentek a vevők a piacon, hiszen ezen az árfolyamon hat hónap alatt 6-7 százalékos hozamot érhetnek el, ha marad a korábbi osztalék.

A Kulcs-Soft nagy sztorija a BizXpert program, amely egy felhőben működő számlázó és készletkezelő alkalmazás. Már Amerikában is a fizetős verzió fut, s az ottani 700 előfizetővel a tengerentúlon nullszaldós a projekt. Jövő tavasszal érhetik el az ezer előfizetőt, ami stabil nyereséggel kecsegtet.

A teljes cikket a Világgazdaság keddi számában olvashatja

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.