BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Lefelé indult a pesti tőzsde

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe 46,02 pontos csökkenéssel, 40 738,25 ponton nyitott csütörtökön. Elemzők szerint megállhat az erősödés a pesti tőzsdén.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 46,02 pontos csökkenéssel, 40 738,25 ponton nyitott csütörtökön. A szerdai záró értékéhez képest 0,11 százalékkal gyengült.

Megállhat az erősödés a tőzsdén, csütörtökön alacsony forgalomra és iránykeresésre számítanak az elemzők.

Móró Tamás, a Concorde Értékpapír Zrt. vezető elemzője a tőzsdeindex enyhe csökkenésére, a részvények árfolyamában pedig legfeljebb kisebb mozgásra számít. Jelentős vállalati hír híján legfeljebb a nemzetközi tőzsdei hangulat befolyásolhatja a BÉT-et – fejtette ki az MTI kérdésére.

Fotó: VG / Vémi Zoltán

Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője szerint a 41 ezer ponthoz közelítve a részvényindex fontos ellenállási szinthez érkezett. A vezető részvények közül az OTP árfolyamában a 11 850 forintos történelmi maximum lehet a meghatározó ellenállás, de a következő napokban nem várható kitörési kísérlet. A Mol árfolyamában folytatódhat a negatív korrekció, a Magyar Telekom emelkedése egyelőre elakadt a 455 forintos szint körül, a Richter-papírok viszont az 5900 forintot is elérhetik – írta az elemző az MTI-nek csütörtökön.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.