BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nem szállt el a pesti tőzsde

A hétfői záró értékéhez képest 0,08 százalékkal erősödött.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 30,68 pontos emelkedéssel, 40 924,39 ponton nyitott kedden.

Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzőjének korábbi kommentárja szerint hétfőn alacsony forgalom mellett,

jelentős negatív korrekció zajlott a Budapesti Értéktőzsdén, amiből minden vezető részvény kivette a részét. A nemzetközi befektetői hangulat kedd reggel is bizonytalan, így oldalazó nyitásra számít.

Fotó: Földi D. Attila

Kiemelte, hogy az OTP-nél a 11 500 forintos támaszra érdemes figyelni, a Mol grafikonján pedig 3100 forintnál van a meghatározó szint. A Richter a 6000 forintos szint elérését követően kezdett lefelé korrigálni, és ez folytatódhat a következő napokban. A Magyar Telekom esetében továbbra is optimista az elemző, de egyelőre visszakerült a 458 forintos, meghatározó szint alá a papír jegyzés.

Kocsis Márió, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője a kedvezőtlen nemzetközi hangulat miatt az európai piacokon, így a magyar tőzsdén is negatív nyitást várt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.