BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Emelkedéssel nyitott a budapesti börze

A BUX 32 155,92 ponton nyitott hétfőn.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 90,78 pontos emelkedéssel, 32 155,92 ponton nyitott hétfőn.

A pénteki záró értékéhez képest 0,28 százalékkal erősödött.

Iránykeresésre számított az elemző nyitás előtt

Varga Zoltán felidézte, hogy a vezető részvények közül az OTP a 10 ezer forintos szintről fordult le, majd a 9300 forintos támasz közelébe esett. Innen jöhet egy kisebb fordulat, de a 10 ezer forintos szint komoly ellenállást jelent.

A Mol árfolyama 1885 forintnál talált támaszra, de az olajárfolyam csökkenése hétfőn is kihathat az árfolyam alakulására a szakértő szerint.

A Richter árfolyamában 5800, majd 6000 forintnál található fontos ellenállási szint, míg 5600 forintnál támasz.

A Magyar Telekom jegyzése lefordult a 360 forintos ellenállási szintről, támasz 340 forintnál húzódik, a két szint között alakult ki egy kereskedési sáv – jelezte Varga Zoltán.

A CIB elemzése szerint a részvénypiacokon a múlt heti rendkívül nagy kilengések után kisebb mozgások várhatók, de a volatilitás magas maradhat. Az elemzésben hozzátették azt is, hogy a héten újabb rossz nemzetközi makrogazdasági adatok várhatók.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.