BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Emelkedéssel nyitottak az USA-ban

Emelkedéssel nyitottak a New York-i tőzsde irányadó indexei csütörtökön, miután a Federal Reserve ismertette masszív, 2300 milliárd dolláros programját.

Emelkedéssel nyitottak a New York-i tőzsde irányadó indexei csütörtökön, miután a jegybank szerepét betöltő Federal Reserve ismertette masszív, 2300 milliárd dolláros programját, amely a koronavírus-járvány által sújtott helyi kormányzatok és vállalatok erősítését célozzák.

  • A 30 vezető iparvállalat DJIA-indexe 1,09 százalékos,
  • az S&P 500-as mutató 1,19 százalékos,
  • a technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója pedig 0,92 százalékos pluszban indította a kereskedést.
  • Forrás: AFP

    Eddigi legnagyobb horderejű lépéseként a Federal Reserve bankokon keresztül négyéves hiteleket fog nyújtani a legfeljebb tízezer embert foglalkoztató vállalatoknak, valamint közvetlenül vásárol a szövetségi államok, nagy lélekszámú megyék és városok által kibocsátott kötvényekből.

    A tőzsdenyitás előtt egy órával közzétett adatok szerint az első alkalommal munkanélküli segélyért folyamodók száma 6 millió 606 ezerre rúgott az április 4-én zárult héten, ami 261 ezerrel kevesebb az egy héttel korábban mért történelmi rekordértéknek számító 6 millió 867 ezernél. Az elmúlt három hét alatt összesen 16 millió 780 ezer ember, azaz minden tíz dolgozóból egy elvesztette munkáját.

    Az Egyesült Államokban a SARS-CoV-2 vírus által megfertőzött személyek száma csütörtökre 435 ezer fölé emelkedett, a halálos áldozatok száma pedig megközelítette a 15 ezret.

    Címoldalról ajánljuk

    Tovább a címoldalra

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.