BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Jó hatással volt az olaj az amerikai tőzsdékre

Indexemelkedéssel nyugtázták kedden az amerikai tőzsdeindexek az olajárakban bekövetkezett nagy emelkedést.

Indexemelkedéssel nyugtázták kedden az amerikai tőzsdeindexek az olajárakban bekövetkezett nagy emelkedést és a járványügyi korlátozások remélhető enyhítését.

  • New Yorkban a DJIA-30 index 1,01 százalékkal,
  • az S&P-500 index 1,11 százalékkal,
  • a Nasdaq Composite index 1,81 százalékkal kezdte magasabban a kereskedést.
  • Az amerikai piacok nyitásakor az európai tőzsdeindexek is nagy, 1-1,5 százalékos nyereségben jártak, szintén a korlátozások enyhítésétől várt gazdasági élénkülés reményében.

    Fotó: Getty Images

    Az amerikai indexek hétfőn fordították meg az előző két napot meghatározó gyengülő tendenciát. Hétfőn a nagy technológiai és internetes cégek körében bekövetkezett árfolyamerősödés és az olajárak emelkedése szabadította fel az amerikai-kínai politikai ellentétek eszkalálódása miatt kialakult nyomás alól a tőzsdeindexeket.

    A keddi nagy olajáremelkedés tükrében a nagyobb olajipari cége, így az Exxon Mobil Corp és a Chevron Corp részvénye már a tőzsdén kívül forgalomban 2 százalékos erősödést ért el. Az amerikai kereskedés kezdetén

  • a WTI nyersolaj ára 15,01 százalékkal állt magasabban a keddi globális kereskedésben hordónként 23,45 dolláron,
  • a Brent ára pedig 10,11 százalékkal járt magasabban 29,95 dolláron. A WTI az év eleje óta 61,6 százalékot, a Brent 54,7 százalékot veszített az árából.
  • Az eurót 0,41 százalékkal jegyzik gyengébben 1,0861 dolláron, az arany spot ára 0,22 százalékkal unciánként 1698,05 dollárra csökkent.

    Címoldalról ajánljuk

    Tovább a címoldalra

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.