BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Minimális emelkedéssel nyitott a BUX

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe 34 577,31 ponton nyitott kedden.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 0,47 pontos emelkedéssel, 34 577,31 ponton nyitott kedden. A hétfői záró értékéhez képest minimálisan emelkedett.

Elemzők előzetesen pozitív korrekcióra számítottak a reggeli indulásnál a Budapesti Értéktőzsdén.

Móró Tamás, a Concorde Értékpapír Zrt. vezető elemzője elmondta, hogy optimistább hangulatban kezdődhet a kereskedés a Budapesti Értéktőzsdén.

A nemzetközi piacokon kisebb emelkedés látható, a magyar tőzsde is vélhetően ezt fogja követni, az OTP-nél 1,5-2 százalék körüli emelkedés lehet a nap folyamán.

Móró Tamás elmondta, hogy a német alkotmánybíróság kedden dönt az Európai Központi Bank (EKB) kötvényvásárlási programjának jogszerűségéről. Ha a döntés támogatja az EKB-t, az a részvénypiacokat segítheti, ha viszont elutasítják, akkor eladás jöhet a tőzsdéken.

Fotó: Földi D. Attila

Józsa Bence, az Equilor Befektetési Zrt. junior elemzője elemzésében kiemelte,

továbbra is változékony a nemzetközi befektetői hangulat, a hétfői lejtmenet után kedden pozitív korrekció jöhet Európában, így a Budapesti Értéktőzsdén is.

A vezető részvények közül az OTP árfolyamában 9 ezer forintnál húzódik fontos támasz, míg 10 ezer forintnál ellenállási szint. A Mol grafikonján továbbra is 2 ezer forintnál található meghatározó támasz, mely az előző napi kereskedésben is megtartotta. A Richter is lefelé korrigált hétfőn, a támasz 6600 forintnál, az ellenállási szint pedig 7 ezer forintnál húzódik a gyógyszergyártó grafikonján. A Magyar Telekom a 400 forintos szintről kezdett esni, a részvény támasza 380 forint – fejtette ki Józsa Bence.

A CIB elemzői szerint

az európai végleges feldolgozóipari beszerzésimenedzser-indexek (BMI) és amerikai megrendelésállomány-adatok nagyon rosszak, de ez már nem okozott sokkot a részvénypiacon, mindenki előre tekint, és a kilábalást várja.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 604,06 pontos, 1,72 százalékos csökkenéssel, 34 576,84 ponton zárt hétfőn. A részvénypiac forgalma 13,8 milliárd forint volt, valamennyi vezető részvény gyengült a múlt csütörtöki záráshoz képest. A Mol árfolyama 10 forinttal, 0,49 százalékkal 2032 forintra csökkent, 1,3 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 255 forinttal, 2,67 százalékkal 9285 forintra esett, forgalmuk 8,6 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom 14 forinttal, 3,50 százalékkal 386 forintra gyengült, forgalma 267,1 millió forint volt. A Richter-papírok ára 130 forinttal, 1,89 százalékkal 6760 forintra csökkent, forgalmuk 2,4 milliárd forintot ért el.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.