BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Jócskán megemelték az OTP-részvény célárát

Az eddigi 12 900 forintos OTP-célárat 13 750 forintra javította a J.P. Morgan elemzője. Rossz hír, hogy legkorábban a 2021-es évi nyereségből érkezhet osztalék.

Frissítette kedden az OTP-részvényelemzését a J.P. Morgan, az eddigi 12 900 forintos helyébe 13 750 forintos célár lépett, az ajánlás maradt felhalmozás. Az új célszint teljesüléséhez 25 százalékos árfolyam-emelkedés vezethetne. A modellben több változás történt: a J.P. Morgan az eddigi 3 helyett már 7 százalékos hitelállomány-növekedésre számít az OTP-től (ez megegyezik a menedzsment várakozásával).

Fotó: VG

A bankház csökkentette a 2020-ra szóló becslését a kockázati költségekről (180 bázispontról 160-ra). A célár meghatározása az ismert szabályozói ajánlások miatt osztalékvárakozás nélkül készült, bár a szakértő megjegyzi, a bank stabil tőkehelyzete lehetővé tenné a kifizetést. Az elemzői modellben 14,6 százalékos tárgyieszköz-arányos megtérüléssel (ROTE) kalkulált a JPM. Az OTP-részvény idei 28 százalékos árfolyamcsökkenésével kapcsolatban a bankház megjegyezte, az esés mértéke megegyezik a CEEMEA-régiók bankpapírjainak ez évi teljesítményével.

A Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) kora délután, 14.30-kor csökkenésben állt az OTP árfolyama: a bankpapírok ára 100 forinttal, 0,91 százalékkal 10 930 forintra esett, forgalmuk 2,0 milliárd forintot tett ki.

További részletek a Világgazdaság keddi számában

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.