BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megemelik a kisvállalkozások beruházásösztönző támogatását

Az eddigi 4,5 milliárd forintos támogatás keretösszegét 7,1 milliárd forintra emelte a gazdaságvédelmi operatív törzs.

Beruházások támogatásáról és gyorsításáról tárgyaltak a gazdaságvédelmi operatív törzs ülésén – mondta el Facebookra feltöltött videójában Varga Mihály.

A pénzügyminiszter a tárgyalások köztes eredményeit sorolta fel.

A kormány az állami beruházásokat azzal kívánja gyorsítani, hogy újabb eszközökkel egyszerűsítik és gyorsítják a közbeszerzési ellenőrzéseket. Az elektronikus ügyintézés fejlesztésétő a verseny erősödését várja Varga Mihály.

Fotó: PM

A kutatás-fejlesztéshez, innovációhoz kapcsolódó állami projekteket, beruházásokat is mentesítjük a bonyolult adminisztrációs szabályok alól, így ezek a fejlesztések szintén gyorsabban, olcsóbban valósulhatnak meg.

A vállalkozások, beruházásait segítő döntés is született. Összesen 164 kisvállalkozás beruházásait támogatja meg a kormány a költségvetésből.

Az eddigi 4,5 milliárd forintos támogatás keretösszegét 7,1 milliárd forintra emelték.

A cégek ebből az összegből gépeket, informatikai berendezéseket vásárolhatnak és technológiai fejlesztéseket valósíthatnak majd meg

– tette hozzá a miniszter.

Így a támogatásokkal összesen 14 milliárd forint beruházás valósulhat meg.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.