BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Erős számokat jelentett a Twitter

Trump kitiltása miatt nem pártoltak el a hirdetők és a januári napi aktív felhasználók száma is átlag feletti volt.

Összességében felülmúlta az elemzői várakozásokat a Twitter negyedik negyedéves jelentése. A tisztított EPS (egy részvényre jutó eredmény) 38 cent lett, 1,29 milliárd dollár bevétel mellett. Míg az elemzők előzetesen 31 cent EPS-t és 1,19 milliárd dollár árbevételt vártak. A kilátások szintén pozitívak 2021-re, a menedzsment közlése szerint a bevételek nagyobb arányban fognak növekedni, mint a kiadások.

Grébel Szabolcs, a KBC elemzője szerint ugyanakkor

árnyalja a jelentést, hogy a napi aktív felhasználók száma kicsivel a várt alatt alakult, s az első negyedéves előrejelzés sem lett annyira erős.

Fotó: Aytac Unal / Anadolu Agency / AFO

Míg a Wall Street Journal kiemelte, hogy a vállalat ugyan általában nem közöl folyó negyedévre vonatkozó adatokat, ám ezúttal kivételt tettek, tekintettel a Capitolium elleni, tavaly december 6-i támadásra és Donald Trump volt amerikai elnök fiókjának letiltására. A cég közölte: idén januárban a napi aktív felhasználók száma jobban alakult az elmúlt négy év átlagos januári adatainál. A cég nem tért ki Trump távollétének a reklámbevételekre gyakorolt ​számszerű hatására, de Ned Segal, a Twitter pénzügyi vezetője szerint a hirdetők jól fogadták a cég döntését.

A jelentés hatására a Twitter a zárás utáni kereskedésben több mint 3 százalékot emelkedett.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.