BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Alaptőkét emelt az OTP romániai leánya

Tavaly az OTP Bank Románia számos jelentős fejlesztést hajtott végre.

Organikus növekedési stratégiájának megfelelően alaptőkét emelt március folyamán az OTP Bank Románia – közölte csütörtökön a pénzintézet.

A közlemény szerint

a tőkeemelés lezárult, ennek eredményeként 250 millió lejjel (1 lej = 73,66 forint) nőtt a bank alaptőkéje.

Felidézték, hogy tavaly az OTP Bank Románia számos jelentős fejlesztést hajtott végre: több új bankfiókot nyitott, növelte digitális szolgáltatásainak számát, új marketingstratégiába fektetett, és 200 új munkatársat alkalmazott. Ezek a tevékenységek, valamint a hitelezési portfólió 13 százalékos emelkedése indokolja az alaptőke emelését, amelyet az anyavállalat biztosított.

Fotó: Balázs Attila / MTI

Közölték: a március 19-i közgyűlésen elfogadták az alaptőke emelését, amelyet részvényesként az OTP Bank Nyrt. jegyzett és fizetett be. Ennek eredményeként

1 041 667 új, egyenként 240 lej névérétkű részvényt bocsátottak ki.

A bank jegyzett tőkéje ezzel elérte a 2,079 milliárd lejt, amely 8 663 555 névre szóló, egyenként 240 lej névértékű részvényből áll. A tőkeemelést március 25-én vette nyilvántartásba a román országos cégbíróság.

Az OTP 16 éve van jelen a román piacon. Azt a célt tűzte ki az Apollo névre keresztelt növekedési terve révén, hogy öt év alatt, 2024 végére 2,5 százalékról 5 százalékra növeli piaci részesedését. A bank 2018 decemberében a 9. helyet foglalta el aktívái alapján a romániai bankpiacon.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.