BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Fordulós jelek a forintpiacon

Vajon két és fél év után először tartósan a 200 napos mozgóátlag alá esik az euró-forint?

Fordulni próbál az euró–forint árfolyama, s amennyiben tartósan vissza tud emelkedni a 358-as szint fölé, jó esély van rá, hogy kifullad a hazai fizetőeszköz erősödése – mondta Varga Zoltán, az Equilor szenior elemzője. Hozzátéve:

ezzel elsőként a 200 napos mozgóátlag (358,13), majd később a hosszú távú emelkedő trendvonal (358,70) fölé is visszakerülhet a jegyzés.

Az Equilor elemzője korábban arra hívta fel a figyelmet, hogy csak a 355-ös szint letörése esetén búcsúzhatnánk el az emelkedő trendtől. Addig, a 200 napos mozgóátlag letörése ellenére is sanszosabb a felpattanás, s a mostani szinteken hosszabb távú vételi lehetőségek kínálkoznak. Éppen ezért ajánlotta, hogy a stop loss szinteket is a 355 közelébe érdemes kitenni. Elkerülendő, hogy az elmúlt napokban tapasztalt leszúrásokhoz hasonló mozgások kilőjék a long pozíciót.

Fotó: Shutterstock

Az EURHUF árfolyam 357,5-ön áll, vagyis letörte ugyan a 200 napos mozgóátlagot, de egyelőre nem folytatódott tovább a forint erősödése

– mondta Miró József, az Erste vezető elemzője. Szerinte a következő napok sorsdöntőek lesznek abból a szempontból, hogy ismét csak egy átmeneti, néhány napos letörést látunk, mint februárban és decemberben, vagy 2019 eleje óta először tartósan is sikerül a hosszútávú mozgóátlag alá esnie a devizapárnak.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.