BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nyilatkozatok rángatják a forintot

Egyelőre a 30 napos mozgóátlag az euró-forint következő meghatározó szintje 350,60-nál, vagyis az árfolyam emelkedés újabb lendületéhez ennek áttörésére lenne szükség.

Ahogy korábban a forint erősödésében, most a korrekcióban is egy nyilatkozat segített, hogy az általunk is fontosnak tartott 348,11-es szintet szignifikánsan át tudja törni az árfolyam

– mondta Varga Zoltán, az Equilor szenior elemzője.

Hozzátéve: ennek eredményeként újabb vételi lendület érkezett, amivel az inkább csak lélektanilag fontos 350,00-es értéket is könnyedén vitte át az euró-forint.

Fotó: Shutterstock

Egyelőre a 30 napos mozgóátlag a következő meghatározó szint 350,60-nál, vagyis az árfolyam emelkedés újabb lendületéhez ennek áttörése lenne szükséges. Az elemző szerint erre egyelőre kisebb esély mutatkozik, rövid távon innen némi visszacsorgás és erőgyűjtés várható.

A holnapi FED döntés áttételesen a forint mozgására is hatással lehet majd.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.