BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Szárnyalt a RAPT Therapeutics

A beharangozott részvény hígítás ellenére is 126 százalékot emelkedett tegnap a papír, miután bejelentették: hatásos a súlyos ekcémát kezelő szerük.

Óriásit emelkedett a RAPT Therapeutics részvénye hétfőn, miután arról számoltak be, hogy az első tanulmányok alapján hatásos lehet a súlyos ekcéma ellen fejlesztett gyógyszerük.

A cég tegnap tette közzé az eredményeket, mely alapján hatásos lehet a gyógyszer, a placebohoz képest szignifikánsan hatásos, ráadásul a páciensek több, mint 40 százalékánál 50 százalék feletti volt a javulás

– mondta Török Lajos, az Equilor vezető elemzője. Hozzátéve: a cég gyógyszerének az lehet a versenyelőnye, hogy a konkurens gyógyszerekkel szemben orálisan is adható, nem csak intravénásan.

Fotó: Shutterstock

A RAPT részvényei annak ellenére emelkedtek 126 százalékot, hogy a vezetőség új részvények kibocsátását is bejelentette.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.