BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Felemásan rajtolt New York

Az árfolyamindexek egyértelmű iránya nélkül nyitottak hétfőn az amerikai tőzsdék.

Az irányadó New York-i tőzsdemutatók közül

  • a Dow Jones index 0,08 százalékos eséssel,
  • az S&P-500 index 0,01 százalék csökkenéssel kezdett,
  • a Nasdaq Composite index 0,14 százalék emelkedéssel nyitott.
Fotó: Shutterstock

Az indexek pénteken vegyesen zártak, a DJIA és az S&P rekordon, a vártnál jobb július foglalkoztatási adatoknak, valamint a folyamatban lévő tőzsdei eredmény beszámoló szezonban közzétett meglepően jó negyedéves eredményeknek köszönhetően. Az S&P index tagjainak szinte már mindegyike publikálta eredményét, 88 százalékban várakozáson felüli adatokkal. A pénteki záróértékén a DJIA index 15, az S&P index 18, a Nasdaq index 15 százalékkal állt év eleji szintje felett.

Az olajár nagyot csökkent hétfőn, ami az energiaipari részvények árfolyamának a lenyomásával hozzájárult a tőzsdeindexek csökkenéséhez is. Az olajár négy százalékkal csökkent hétfőn, mielőtt kissé mérsékelte volna az esést. A múlt hetet a Brent hat százalékos, a WTI hét százalékos árcsökkenéssel zárta. A Brent ára 36 százalékkal, a WTI ára 39 százalékkal áll az év eleji szint felett.
Az euró árfolyama változatlanul 1,1760 dolláron áll, az arany spot ára 1,18 százalékkal csökkent 1742,08 dollárra unciánként.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.