BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Erősödött a BUX, gyengült a forint

Több mint 9,2 milliárd forintos forgalomban zárt szerdán a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe.

Több mint 9,2 milliárd forintos forgalomban 1,09 százalékos emelkedéssel, 52 004 ponton zárt szerdán a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX, követve az Európában és az Egyesült Államokban tapasztalt pozitív piaci hangulatot. Itthon a vezető részvények vegyesen teljesítettek az előző napi záráshoz képest. 

Fotó: AFP

Az OTP és a Mol erősödött, míg a Richter és a Magyar Telekom papírjai veszítettek értékükből a nap folyamán. A Mol 2,5 százalékkal 2538 forintra emelkedett, több mint 4,5 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 1,22 százalékkal 17 770 forintra nőtt, forgalmuk 2,8 milliárd forintot tett ki, miután hírül adták, hogy többségi tulajdont szerezhetnek az üzbég Ipoteka Bankban. A vásárlási szándéknyilatkozatot szerdán írták alá Taskentben. A Richter-papírok árfolyama 0,06 százalékkal 8430 forintra gyengült, a részvények forgalma közel 1,3 milliárd forintot ért el. 

A Magyar Telekom papírjainak ára 0,82 százalékkal 422 forintra csökkent, forgalmuk 50 millió forint volt. A bankközi devizapiacon tőzsdezáráskor 360,1 forintért adták az eurót, a nyitó szintnél 60 fillérrel többért, míg a dollárért 310,1 forintot fizettek záráskor, 1,8 forinttal többet a reggeli áránál. A piaci szereplők egyáltalán nem tartják kizártnak, hogy a magyar fizetőeszköz újabb technikai támaszok felé veszi az irányt 362–363, majd 367 és 370 környékén. Amikor a nemzetközi piacon a dollárt felvásárolják, a feltörekvő piacok devizáit gyakran eladják, és a dollár az elmúlt hetekben támogatást kapott az eszközvásárlásai visszafogásához közeledő Federal Reserve-től.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.