BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Jól indított New York

Zöldben nyitott az amerikai kereskedés.

A 30 vezető iparvállalat DJIA-indexe 0,22 százalékos, az S&P 500-as mutató 0,26 százalékos, a technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója pedig 0,48 százalékos pluszban indította a kereskedést.

A befektetőket megnyugtatta, hogy csökkent az amerikai államkötvények hozama. 

Emellett az amerikai kereskedelmi minisztérium 0,1 százalékponttal 6,7 százalékra javította a második negyedéves gazdasági növekedés évesített ütemét a harmadik végleges becslésben.
A hangulat azonban törékeny, mivel a szenátus csütörtökön szavaz a szövetségi adósságplafont megemelő, a kormányzat működését, valamint a természeti katasztrófák és menekültek segélyezését finanszírozó költségvetési törvényjavaslatról. Ez december 3-ig biztosítaná a szövetségi kormányzat működésének finanszírozását és 2022 végéig megemelné az amerikai adósságplafont. Ha elbukik a javaslat, péntektől leáll az amerikai szövetségi kormány működése.

Fotó: NurPhoto via AFP

Az azonnali jegyzésekben az arany unciánkénti ára 0,83 százalékkal 1740,31 dollárra, a decemberi szállítású aranyé pedig 0,91 százalékkal 1738,50 dollárra emelkedett a New York-i árupiacon. A globális kereskedelem szempontjából legjelentősebb két nyersolajféleség, az északi-tengeri Brent és a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) ára csökken.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.