BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ütősen indított New York

Erős volt a kezdés az amerikai tőzsdéken.

Az előző heti veszteséget részben korrigáló indexemelkedéssel indult hétfőn a kereskedés az amerikai értékpapírpiacokon.
A DJIA-30 index New Yorkban 0,17 százalékkal emelkedett a kezdéskor, az S&P-500 index 0,75-dal kezdett magasabban, a NASDAQ Composite index pedig 0,62-os erősödéssel nyitott.    

Fotó: Shutterstock

A Wall Street indexei öt egymást követő napi gyengülés után nagy veszteséggel zárták az elmúlt hetet: a DJIA 2,2, az S&P 1,7 százalékkal csökkent, a NASDAQ-index pedig 1,6 százalékot veszített. A DJIA és az S&P index két hónapja, a NASDAQ egy hónapja a legrosszabb hetét tudja maga mögött.

A kereskedés kezdete előtt a tőzsdén kívüli forgalomban egy százalékkal emelkedett az Apple részvénye is, 

miután pénteken 90 milliárd dollárt veszített el piaci tőkeértékéből egy versenyellenes magatartás vádjával ellene indított perben hozott bírósági döntés után.

Hétfőn az olajár egy heti csúcsra emelkedett.

Az amerikai kereskedés kezdetén a WTI nyersolaj ára hordónként 70,57 dolláron, 1,22 százalékkal állt magasabban a nemzetközi kereskedelemben, a Brent ára pedig 0,95 százalékkal ment fel, 73,61 dollárra.
Az eurót 0,19 százalékkal jegyzik gyengébben, 1,1782 dolláron, az arany spot ára 0,16 százalékkal, unciánként 1790,30 dollárra emelkedett.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.