BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Vegyesen indított New York

A hétfői rekordzárást felemás tőzsdenyitás követte.

Vegyes indexekkel indult a keddi kereskedés az amerikai értékpapírpiacokon az előző napi rekordzárás után.

A DJIA-30 index 0,06 százalékkal csökkent, az S&P-500 index 0,09 százalékkal nőtt, a Nasdaq Composite index pedig 0,32 százalékkal emelkedett a kereskedés kezdetén.

Hétfőn mindhárom index rekordon zárt. Sőt, az S&P és a Nasdaq indexek esetében a hétfői már a nyolcadik egymást követő kereskedési nap volt rekord zárással. A hétfői indexemelkedés részben az ezermilliárd dolláros infrastrukturális beruházási költségvetési csomag elfogadására vezethető vissza, részben pedig a lassan már a vége felé járó tőzsdei eredménybeszámoló szezon várakozáson felüli jelentéseire. Az S&P index 500 tagjából már 445 megtette jelentését, mégpedig 81 százalékban várakozáson felüli eredményadatokkal.

Fotó: Angela Weiss / AFP

A General Electric részvénye több mint öt százalékkal emelkedett a kezdés előtt a tőzsdén kívüli forgalomban miután a technológiai konszern bejelentette tevékenysége három szervezeti egységre bontását.

Az olajár már a harmadik egymást követő kereskedési napon emelkedik a kereslet alakulásának biztató kilátásai miatt. Az amerikai piacok nyitásakor a WTI ára 0,46 százalékkal állt magasabban a nemzetközi kereskedelemben hordónként 82,31 dolláron, a Brent ára 0,24 százalékkal ment fel 83,63 dollárra hordónként.

Az arany spot ára 0,17 százalékkal 1827,42 dollárra, két havi csúcsra emelkedett unciánként, az eurót 0,05 százalékkal jegyzik erősebben 1,1593 dolláron.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.