BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Gyenge rajtot vett a BUX

Negatívba fordult a nemzetközi befektetői hangulat.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 62,02 pontos csökkenéssel, 52 035,32 ponton nyitott csütörtökön. A szerdai záróértékéhez képest 0,12 százalékkal gyengült.

A nyitás után tovább gyengült az index. 9.15-kor 533,85 ponttal, 51 563,49-on állt, ami 1,02 százalékos csökkenés a szerdai záróértékhez képest.

Fotó: Shutterstock

Józsa Bence, az Equilor Befektetési Zrt. elemzője előzetes kommentárjában azt írta: negatívba fordult a nemzetközi befektetői hangulat az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed decemberi kamatdöntő ülésének szerdán megjelent jegyzőkönyve miatt, így csütörtökön inkább a támaszokra érdemes figyelni.

A vezető részvények közül az OTP esetében 17 ezer forintnál, majd annak letörésénél 16 ezernél látható támasz. A Richter grafikonján 8500 forintnál húzódik rövid távú támasz. A Molnál a 2550 forintos szint állíthatja meg a csökkenést, a Magyar Telekomnál pedig első körben a 410 forintos szintet érdemes figyelni az elemző szerint.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.