BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Továbbra is lendületben a magyar tőzsde

Pesszimista hangulatban indult a heti kereskedés az európai börzéken, a vezető indexek zömében egy-másfél százalékos esést szenvedtek el hétfőn. A magyar tőzsdén ezzel szemben továbbra is 

a vevők diktálták az ütemet, a BUX így nyugati társait jelentősen felülteljesítve 0,9 százalékos erősödéssel zárta a napot. 

A hazai parkett forgalma meglehetősen gyér, mindössze 7,9 milliárd forint volt. A blue chipek egységesen felfelé vették az irányt, a legjobb napot közülük a Mol tudhatja magáénak. Az olajtársaság részvényei csökkenő nyersanyagárak mellett is 1,4 százalékkal 2636 forintra drágultak. 

Az optimizmust a lengyelországi akvizícióról szóló sajtóhírek is fűthették. 

Jól ment a Richter és az OTP szekere is, a gyógyszergyártó papírjai egy, a nagybank részvényei pedig 0,7 százalékkal értékelődtek fel a kereskedés során. Előbbi 8780, utóbbi 17 310 forintról várhatja a folytatást. A Magyar Telekom fél százalékos emelkedést tudhat maga mögött, a távközlési papír záróára 418 forint volt. 

A kispapírok között a Polyduct részvényei elképesztő, 59 százalékos ralinak örülhettek, míg a leggyengébben teljesítő részvénynek az öt százalékot zuhanó Nordtelekom bizonyult. A forint kisebb napközi hullámvölgyet követően összességében stagnált az euróval szemben, az európai fizetőeszköz egységéért 358,4 forintot kértek a tőzsdezáráskor.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.