BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Változatlan rajt után felfelé mozdult el a BUX

A csütörtöki negatív korrekciót követően kissé megnyugodott a nemzetközi befektetői hangulat.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 51 668,96 ponton nyitott pénteken. A csütörtöki záró értékéhez képest nem változott.

A nyitás követően felfelé mozdult el az index. 9.15-kor 69,81 pontos emelkedéssel, 51 738,77 ponton állt, ami 0,14 százalékos erősödés a csütörtöki záróértékhez képest.

Fotó: Kallus György / VG

Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője előzetes kommentárjában jelezte: a csütörtöki negatív korrekciót követően kissé megnyugodott a nemzetközi befektetői hangulat.

  • A vezető részvények közül az OTP továbbra is a 17 ezer forintos szinttel küzd, egyelőre nem sikerül tartósan megkapaszkodni a szint felett, ami továbbra is ellenállást jelent, míg támasz 16 500 forint közelében húzódik.
  • A Mol a szakértő szerint továbbra is jól szerepel, az árfolyamot támogatja az olaj emelkedése; a következő, erős ellenállási szint 2650 forintnál található.
  • A Richter árfolyamában folytatódott a negatív korrekció, támasz 8600, ellenállás 8900 forintnál látható.
  • A Magyar Telekom árfolyama a 415–420 forintos, szűk sávba szorult be.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.