BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Üzemcsarnokok padlóján alszanak a sanghaji munkások

Olimpiai buborékban működnek tovább a kínai vállalatok helyi üzemei, míg a nyugati cégek inkább leállították a termelést.

A Covid járvány terjedése miatt elrendelt sanghaji lezárások sok üzemet leállásra kényszerítettek. De számos vállalat tovább üzemel, a téli olimpiáról ismerős buborék rendszerben – tudósított a Wall Street Journal. 

Van olyan társaság, ahol a dolgozók már két hete nem hagyták el a gyártelepet.A működő sanghaji vállalatok közé tartozik Kína legnagyobb állami tulajdonú autógyártója, a SAIC Motor, melynek székhelye a városban található. Az átállás nem volt egyszerű, mert az első napokban az üzemcsarnokok padlójára fektetett felfújható matracokon aludtak a munkások a gyártósorok között. Azóta közeli szállodákban és iskolai tornatermekben, raktárépületekben felállított sátrakban helyezték el őket. 

Hasonló megoldással üzemel tovább a csipiparban piacvezető a Taiwan Semiconductor sanghaji gyára. Míg a Tesla és a Volkswagen leállította a helyi üzemeit.

Pánik Sanghajban: minden várakozásnál gyorsabban terjed a koronavírus

Kína legnépesebb városában a terveknél korábban kellett kiterjeszteni a vesztegzárat. A covid-fertőzöttek száma harmadával emelkedett egy nap alatt, annak ellenére, hogy a 26 milliós város lakosságának jelentős része már napok óta ki sem teheti a lábát az otthonából.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.