BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az OTP belehúzott, a forint kiengedett a hosszú hétvége előtt

Kisebb pluszban zárt pénteken a pesti tőzsde, a nagypapírok közül csak az OTP remekelt.

A gyenge kezdést követően délután megérkeztek a vevők az európai parkettre, az óvatos optimizmus pedig a Budapesti Értéktőzsdén is éreztette a hatását. Bár a zárásban ismét nagyobb tételben adták a magyar papírokat, a BUX végül 0,2 százalékos erősödéssel, 41 053 ponton zárt pénteken. A hazai részvények 6,4 milliárd forint értékben cseréltek gazdát.

Market Analyze with Digital Monitor focus on tip of finger., Market Analyze with Digital Monitor focus on tip of finger. diagram, tőzsde, esés emelkedés, money, pénz, részvény,
Fotó: Getty Images

A nyugat-európai börzék közül a DAX minimális, a párizsi CAC 40 pedig fél százalék körüli pluszban, a londoni FTSE 100 viszont kisebb veszteséggel zárt.

A magyar nagypapírok közül az OTP jeleskedett leginkább, a bankpapír árfolyama a Raiffeisen Bank célárcsökkentése ellenére is 0,8 százalékkal emelkedett, ezzel 9030 forinton fejezte be a kereskedést.

A Mol kurzusa 0,2 százalékkal, 2484 forintig kapaszkodott feljebb, a befektetők vélhetően még nem árazták be az INA horvát leánycég késő délután befutó, jókora profitbővülést hozó jelentését.

A Richter az Egyesült Államokból kapott kedvező híreket, a közel egy százalékkal leforduló, 8180 forintos záróárfolyam viszont nem tükrözi a Vraylar erős tengerentúli eladásait.

A Magyar Telekom 0,8 százalékos csökkenéssel, 297 forinton búcsúzott a parkettől.

A forintot most éppen adták a kereskedők, a hazai fizetőeszköz az euróhoz képest 0,8, a dollárral szemben pedig bő egy százalékkal értékelődött le a pesti tőzsdezárásig. Egy euróért 412,2 forintot kérnek, a dollárt 414,7 forinton jegyzik.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.