BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Rohamléptekkel veszi az akadályokat az OTP

Nemrég még a tízezres szinttel küzdött az árfolyam, kedden megvolt a tizenegyezer is.

Újabb szintet léptek az OTP-részvények kedden, nem sokkal a nyitás után. Sikerült áttörniük a 11 ezer forintos árfolyamot, ezzel közel 2 százalékos pluszban is járt a kurzus. 

Fotó: Móricz-Sabján Simon 

A bankpapír kedden is remekelt, aznap féléves rekordszintre emelkedett az árfolyam. Az elmúlt három hónapban 20 százalékkal ugrott a bankrészvény kurzusa, igaz, az év elejétől nézve még mindig vaskos a mínusz, jelenleg 33 százalék. 

Potyognak az argentin lesgólok, közben féléves csúcsra tört az OTP-részvény

Az OTP is remekel, igaz, csak 1,3 százalék a plusz (ezzel 10 755 forintra nőtt az árfolyam). Utoljára fél éve járt ilyen magasan a bankpapír kurzusa. 

 

Az OTP árfolyama
 

A bankpapír kurzusa folyamatosan emelkedik a harmadik negyedéves, több szempontból rekordokat hozó gyorsjelentés óta. A pénzintézet november 10-én közölte az eredményszámait, azóta 13-14 százalékkal forognak magasabban a bankrészvények. A harmadik negyedéves csoportszintű adózott eredmény történelmi rekord, 189,2 milliárd forint lett, 57 százalékkal magasabb, mint 2021 azonos időszakában. Az elemzői konszenzus 147 milliárd forint volt, ezt csaknem 29 százalékkal sikerült felülmúlni. 

A gyorsjelentés után az elemzők ugyan figyelmeztettek arra, hogy a záró negyedév gyengébb lehet, de arra számítottak, hogy a részvény viszonylag könnyen elmehet 11 ezer forintig: a Concorde-nál úgy látták, hogy van még felértékelődési potenciál a bankpapírban, egy az EU-val való megegyezésről szóló, kedvező hír emelhetne az árfolyamon, de régiós összehasonlításban már nem lóg ki értékeltségben a részvény. 

Az elmúlt napok pozitív teljesítményében az is szerepet játszik, hogy a magyar benchmark kötvényhozamok sokat estek, ebből pedig magasabb fair érték adódik az OTP-részvényekre nézve is. 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.