BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Leiskolázta Európát a BUX, a forint viszont gyengén kezdte a hetet

A BUX 0,7 százalékos erősödéssel zárt hétfőn, a Mol kivételével az összes nagypapír drágult. A forint a 396-os szintig csúszott vissza az euróval szemben.

Mérsékelten optimista hangulatban indult a hét az európai tőzsdéken, a vezető nyugati indexek kisebb, zömében fél százalék alatti pluszban zártak hétfőn. A jó hangulat a pesti parkettre is átterjedt, mi több, a BUX a nagyobb piacokat maga mögé utasítva 0,7 százalékos erősödéssel, 46 777 ponton nyugtázta a napot.

tőzsde double exposure image of érem érme coin stacks on technology financial pénzügyi graph grafikon background.
Fotó: Shutterstock

A hazai nagypapírok a fél százalékkal leforduló, végül 2676 forinton végző Mol kivételével drágultak.

A legnagyobb vételi erő a Richter-részvényeknél mutatkozott, a gyógyszergyártó kurzusa 1,8 százalékkal, egészen 8365 forintig szökött fel. 

Az OTP árfolyama 1,1 százalékkal került feljebb, az első számú magyar bankpapír 11 500 forintról várhatja a folytatást. A Magyar Telekom az előbbieket távolról követve 0,3 százalékos pluszban zárt, a távközlési részvény záróára 375 forint.

A hazai tőzsde teljes mezőnyében az UBM szállította a legjobb teljesítményt 4,6 százalékos ralival, míg a legnagyobb, 8,7 százalékos árfolyamveszteséget a Pensum befektetői szenvedhették el.

A forint számára nem indult kedvezően a hét, az euróval szemben 0,7, a dollárhoz képest pedig 0,6 százalékkal értékelődött le a tőzsdezárásig. Egy euróért 396 forintot, a dollárért 364,5 forintot kértek nem sokkal 17 óra után.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.