BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nagyot ralizott a Magyar Telekom, irigykedhet az OTP és a Mol is

Nagyobb veszteséggel zárt hétfőn a BUX, a nagypapírok közül csak a Magyar Telekom tudott erősödni. A forint jó formában kezdte a hetet.

Gyengén indította a hetet a pesti börze, a BUX 0,9 százalékos csökkenéssel 45 225 ponton zárt hétfőn. Európában is óvatosak voltak a befektetők, a vezető nyugati részvényindexek zömében ugyancsak kisebb veszteséggel fejezték be a napot.

Telekom székház
Fotó: Kallus György / VG

A hazai parkett forgalma meglehetősen gyér, mindössze 4,3 milliárd forint volt, amiben közrejátszott, hogy az Egyesült Államokban ünnepnap miatt nem nyitottak ki a tőzsdék.

A magyar blue chipek felemás arcukat mutatták, a két legforgalmasabb papír, az OTP és a Mol egyaránt nagyobb eséssel zárt. A bankpapír 1,4 százalékkal 10 810 forintig ereszkedett, az olajtársaság részvényei 1,8 százalékkal 2700 forintig bukdácsoltak. A Richter árfolyama 7995 forinton stagnált.

A Magyar Telekom ezzel szemben nem csupán elkerülte a zuhanást, hanem négyszázalékos ralival egészen 376 forintig száguldott, ezzel a nap egyértelmű nyertese lett.

A teljes hazai mezőny legnagyobb vesztesei a DM-Ker részvényesei, akik 12 százalékos árfolyamveszteséget könyvelhettek el a hét elején.

A forint jó formában vágott neki a hétnek, az euróval szemben 0,3, a dollárhoz képest 0,2 százalékot erősödött a tőzsdezárásig. Az európai közös pénzt 382,6 forinton jegyezték, a dollár egységéért pedig 358 forintot kértek délután öt óra után.
 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.