BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Richter volt a nap hőse, a forint viszont gyengélkedik

Enyhe erősödéssel zárta a napot a pesti tőzsde, a Richter remeklése ellensúlyozta az OTP és a Mol ereszkedését.

Kedvező hangulatban kereskedtek az európai tőzsdéken pénteken, a vezető nyugati indexek zömükben tetemes emelkedéssel nyugtázták a napot. Az optimizmusból kisebb mértékben, de kijutott a pesti parkettre is, a BUX 0,3 százalékos pluszban, 44 440 ponton zárt. A hazai részvények 6,7 milliárd forint értékben cseréltek gazdát.

Market Analyze with Digital Monitor focus on tip of finger., Market Analyze with Digital Monitor focus on tip of finger. diagram, tőzsde, esés emelkedés, money, pénz, részvény,
Fotó: Getty Images

A magyar részvénypiacot egyértelműen a Richter remeklése húzta feljebb, a gyógyszergyártó papírjai 2,4 százalékkal, 7800 forintig erősödtek. A Magyar Telekom kurzusa 0,6 százalékkal, 396,5 forintra kapaszkodott fel, a mások két nagypapír viszont lefelé vette az irányt.

Az OTP árfolyama fél százalékkal, 10 550 forintig ereszkedett, a Mol jegyzése pedig 0,4 százalékkal csúszott lejjebb, 2662 forintig.

Az indextagok közül a legjobb teljesítményt az Akko szállította 3,1 százalékos emelkedéssel, míg a nap vesztese címet az AutoWallis érdemelte ki 1,9 százalékos mínusszal.

A forint gyengüléssel hangolt a Moody’s várhatóan péntek késő este érkező hitelminősítési lépésére. A hazai fizetőeszköz az euróval és a dollárral szemben is 0,7 százalékot veszített értékéből, a közös európai pénz egységéért 378,7 forintot, egy dollárért pedig 357,3 forintot kértek a tőzsdezárást követően.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.