BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tízezer forint közelébe ütötték az OTP-t, gyorsan elromlott a hangulat a BÉT-en

Közel négy százalékkal fordult le rövid idő alatt a bankpapír kurzusa kedd délelőtt, gyengélkedik a többi blue chip is.

Gyorsan borúsra fordult a befektetői hangulat kedd délelőtt a Budapesti Értéktőzsdén, az enyhe pluszos nyitást követően a BUX egy százalékkal fordult le tíz órára, pedig Európában optimisták a kereskedők, jellemzően felfelé indultak a vezető részvényindexek.

otp
Fotó: Vémi Zoltán / Világgazdaság

A hazai piacot az OTP húzza le, a bankpapírt háromnegyed tízig ugyanis közel négy százalékkal ütötték lejjebb, 10 150 forinton is kötöttek üzletet a legforgalmasabb magyar részvénnyel. Innen azonban gyorsan korrigált a kurzus, amely így is kétszázalékos esésnél jár. 

A Világgazdaság által megkérdezett üzletkötők szerint nem Magyarország-specifikus hír mozgatja az OTP árfolyamát, mert a forint árfolyamában és a hazai kötvényhozamokban nem látható nagyobb változás. Valószínűleg nincs összefüggésben a délelőtti alulteljesítés a pénteken érkező negyedéves gyorsjelentéssel sem.

A bankpapírt kedden kiadott elemzésében továbbra is eladásra ajánlja az Autonomous Research.

A Mol 0,9 százalékkal, 2666 forintig került lejjebb, a Richter árfolyama 0,7 százalékkal 7570 forintra ereszkedett. A Magyar Telekom a rövid megingást követően előző napi záróárán, 397 forinton stagnál.

Az OTP árfolyama 2023. március 6-tól
 

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.