BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Lejtőn maradt a pesti tőzsde, az OTP, a Mol és a Richter egyaránt ludas

A hazai börze jócskán alulteljesített a nyugat-európai piacokhoz képest, a forint viszont továbbra is erős.

Újabb nagy ütést szenvedett el a pesti tőzsde csütörtökön, a BUX 1,6 százalékos esést követően 42 743 ponton zárta a kereskedést, 10,5 milliárd forintos forgalom mellett. A hazai börze ezzel jócskán alulteljesített a nyugat-európai piacokhoz képest, amelyek zömében kisebb emelkedéssel nyugtázták a napot.

tőzsde
Fotó: D-Keine / Getty Images

A három legforgalmasabb nagypapír egyaránt nyomás alá kerül, közülük a Richer-részvényesek bánkódhattak a legnagyobb, 2,1 százalékos esés miatt. A gyógyszergyártó kurzusa 7735 forinton állt meg.

Az OTP és a Mol kurzusa egyaránt 1,7 százalékkal került lejjebb, a bankpapír 9700, az olajrészvény pedig 2612 forintról várhatja a pénteki folytatást. A Mol az olajárak emelkedése ellenére is gyengén teljesített, ami mögött a Szlovákiában szerda este kihirdetett, helyi leány Slovnaftot sújtó, 70 százalékos különadó állhat. A 2022-es és 2023-as üzleti év után fizetendő tételtől 700 millió eurós bevételt vár a pozsonyi kabinet, az intézkedés az Erste kalkulációi szerint részvényenként 200 forinttal csökkenti a Mol-részvények értékét.

A Magyar Telekom a kedvezőtlen hazai befektetői hangulat ellenére 1,3 százalékkal erősödött, 405 forintra.

A forint erősödése folytatódott csütörtökön is, az euróval szemben 0,3 százalékot nyert a magyar fizetőeszköz, a keresztárfolyam a 373,4-es szintnél járt a tőzsdezáráskor.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.