BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Elfogyott a pesti tőzsde ereje a nap végére

A Mol gyengélkedése mellett kisebb csökkenéssel zárta a pénteki kereskedést a BUX. A forint vegyesen teljesített a főbb nyugati devizákkal szemben.

Gyengén hajrázott pénteken a pesti börze, a nap közben stabil emelkedést mutató BUX 0,1 százalékot ereszkedve 46 044 ponton nyugtázta a napot, a hazai részvények 5,4 milliárd forintos forgalomban cseréltek gazdát. A magyar tőkepiac ezzel alulteljesítőnek bizonyult, Nyugat-Európában ugyanis kisebb pluszban végeztek a vezető részvényindexek.

BÉT BUX Budapesti Értéktőzsde tőzsdenyitás
Fotó: Szabó Gábor / BÉT

A nagypapírok közül a Mol lógott ki leginkább negatív értelemben, a hajnalban a vártnál gyengébb negyedéves eredményt közlő olajcég árfolyama 0,7 százalékkal, 2748 forintra süllyedt. Az OTP 0,1 százalékkal, 10 860 forintra drágult, az ugyancsak pénteken jelentő Richter papírjai hasonló mértékben, 8305 forintra emelkedtek. A legjobban teljesítő blue chip a magyar Telekom volt 1,2 százalékos erősödéssel. A távközlési részvény 421 forintról várhatja a folytatást.

A forint vegyes napot tudhat maga mögött, az euróhoz képest 0,3 százalékkal értékelődött fel a hazai fizetőeszköz, a keresztárfolyam a 370-es szint alá is benézett. A dollárral szemben ugyanakkor kissé rontott a forint, a gyengülés mértéke 0,3 százalék volt a tőzsdezárásig. Az amerikai fizetőeszközért 340,9 forintot kértek ekkor.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.