BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tündökölt a Duna House, beszakadt az OTP: pirosban zárt a pesti tőzsde

Mozgalmas napon van túl a Budapesti Értéktőzsde, nagy vesztest és nagy nyertest is hozott a szerdai kereskedés.

Erős ellentétes irányú mozgást látott a pesti tőzsde a szerdai kereskedés során, az eredő a negatív irányba mutatott a harangszó érkeztekor.

Budapest 2020.10.08.BÉT Budapesti Értéktőzsde illusztrációkfoto: Kallus György/Világgazdaság Budapest 2020.10.08.
BÉT Budapesti Értéktőzsde illusztrációk
foto: Kallus György/Világgazdaság
Fotó: Kallus György / Világgazdaság

A BUX index 1,04 százalékot vesztett értékéből, 46 252 ponton zárta a napot. A parkett forgalma 9,5 milliárd forint volt.

A nap legnagyobb vesztese a negyedéves jelentését az éjszakai órákban közzétevő OTP Bank volt: a bankpapírok 2,89 százalékos gyengülést követően, 6,3 milliárd forintos forgalom mellett, 10 760 forinton fejezték be a kereskedést. Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője az MTI-nek elmondta:

a bank gyorsjelentését a befektetők kedvezően fogadták, a kurzuscsökkenés minden bizonnyal a profitrealizálásnak köszönhető.

Varga Zoltán hozzátette: a többi vezető részvény piacán kivárás volt a jellemző, ugyanis a Magyar Telekom szerdán este, a Mol és a Richter pedig pénteken hajnalban teszi közzé első negyedéves gyorsjelentését. 

A Mol részvényei 0,29 százalékos erősödés nyomán 2804 forintig meneteltek, 1,368 milliárd forintos forgalom mellett. A Richter kurzusa nagyon hasonló, 1,363 milliárdos forgalom mellett 0,18 százalékkal csökkent, 8400 forinton állapodott meg. 

A Magyar Telekom árfolyama is gyengült: 0,36 százalékkal, 415 forintra módosult, az olajpapírok iránti érdeklődés 226 millió forintban öltött testet.

A nap nyertese a történelmi csúcsig menetelő Duna House lett: az ingatlanos cég papírjai 5,36 százalékot erősödtek, 52 milliós forgalom mellett, 708 forintra pumpálva a kurzust. 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.