BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Korrigál az OTP

Együtt esik a BUX és a térségi rivális varsói tőzsdeindex.

Megtört a pesti tőzsde lendülete. Hétfőn a BUX átlépte az 50 000 pontos lélektani határt, ám a keddi visszateszt során már délelőtt a fontos technikai szint alá csúszott a jegyzés. Kora délután 49 600 pont közelében 0,8 százalékos mínuszban mozgott a BÉT vezető indexe. Ezzel jelentősen alulteljesítette a 0,1 százalékos pluszba kapaszkodó német DAX indexet. Ám lényegében lekövette a régiós versenytárs lengyel WIG index mozgását, mely 0,6 százalékos mínuszba süllyedt.

Fotó: Vémi Zoltán/Világgazdaság

Az eddig

 szépen felívelő OTP is megtorpant. 

A bankrészvény lefordult a 12 ezer forintnál húzódó következő fontos szintről, s 0,5 százalékos mínusszal 11 840 forintig csúszott.  

A Richter fontos támasz alatt zárt hétfőn, s most eldőlhet, hogy szignifikáns volt-e a 30 napos mozgóátlag letörése 8 355 forintnál. 

A gyógyszerrészvény szerdán már a 8270 forinton forgott. 

Az irányt kereső Mol 0,39 százalékkal lejjebb csúszva, 3 028 forint közelében mozgott.

A Magyar Telekom letörte a 409,50 forintnál húzódó támaszt, s délután 408 forintál járt, nagyon alacsony, 31 milliós forgalom mellett.

Hétfőn a nap nyertese volt az OPUS, mely 

kedden is megőrzött valamit a lendületéből. 

A részvény 0,7 százalékos pluszban 116 forint közelében járt kora délután.

A forintnak az amerikai inflációs adat adott erőt, az árindex közlése előtt gyengült az euróval szemben, 371 forint környékén járt a kurzus.

A tengerentúli tőzsdék főbb indexeinek határidős jegyzései pozitív hangulatban, 

pluszba lendülve várták az amerikai nyitást.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.