BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Új erőre kaphat a forint, célkeresztbe került a 380-as eurókurzus

Az uniós csúcs előtt kiéleződött feszültségek dacára tartja állásait a hazai fizetőeszköz, az elemző szerint akár a 380-as szintet is visszahódíthatja.

Az uniós csúcs előtt kiéleződött feszültségek dacára kőkeményen beásta magát a hazai deviza a 384 euró/forintos szint közelében, fél 11 előtt néhány perccel 383,83 forinton kötötték az utolsó ügyletet a közösségi devizára a bankközi devizapiacon.

GYORSHIR Hungarian,Money,,Forint,,All,Banknotes,And,Coins,,National,Currency,,Close
Újra célkeresztbe került a 380-as euró/forint. Fotó: Shutterstock

Sziklaszilárd maradt a dollár 355,35  és a svájci frank 411,68 forintos kurzusa is.

A magyar fizetőeszköz az angol fonttal és a cseh koronával némileg még erősödött is. A brit valuta egységéért 449,7 forintot, a koronáért pedig 15,42 forintot adtak fél 11 körül. 

Jelentősen korrigált a forint a kamatdöntés óta, bár ma még feszült figyelem övezi az EU-csúcs miatt, ahol Magyarország – és így a befektetők számára a forint – az egyik főszereplő

 – írta a forint kapcsán a Raiffeisen Bank.

Bár 380–383 között rengeteg fontos technikai akadály húzódik, ha a szerda esti Fed-döntés és a csütörtöki EU-csúcs nem rontják el nagyon a hangulatot, úgy akár tovább is erősödhet 380 irányába a forint

– tették hozzá.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.