BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A forint keresi a formáját, a Richtert viszont repíti a hátszél

A gyógyszeripari vállalat tegnap sikeresen zárt egy felvásárlást, a befektetők pedig örülnek a hírnek. A forint ismét gyenge oldalát mutatja.

Jó hangulatban indult a kereskedés a BÉT-en csütörtökön: a hazai parkett mutatója, a BUX index 0,13 százalékkal 69 748 pontig emelkedett a nyitást követő percekben, a blue chipek mindegyike zöldben kezdte a kereskedést. 

Hungarian,Forint,Money,Pack,3d,Illustration.,Huf,Banknote,Bundle,Stacks.
Gyengélkedik a forint, menetel a Richter / Fotó: Shutterstock

Az OTP árfolyama 0,29 százalékkal 17 430 forintig, a Mol jegyzése 0,14 százalékkal 2812 forintig, a Richter kurzusa 0,81 százalékkal 9345 forintig, a Magyar Telekom árfolyama pedig 0,38 százalékkal 1060 forintig menetelt a kereskedés első perceiben. A gyógyszergyártó és a távközlési cég részvényeire pedig a továbbiakban is érdemes lesz figyelni a mai nap során: a Richter ugyanis tegnap sikeresen felvásárolt egy belga biotech céget, a Telekom háza táján pedig jelenleg zajlik a sajátos részvény-visszavásárlási kampány, amelyben akár 24 milliárd forintért is veheti saját papírjait a vállalat.

Equilor Trader

Kereskedj és fektess be a jövő technológiájával – Bárhol, bármikor!
A megjelenés támogatója az Equilor Befektetési Zrt.

A forint eközben gyengélkedik: az euróval szemben 0,28 százalékkal 396,71-ig gyengült a kora reggeli órákban, a dollárral szemben pedig 0,41 százalékos a mínusz, a kereszt 369,62-n áll jelenleg.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.