BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hatalmas száguldozást mutatott be pénteken a pesti tőzsde egyik ingatlancége

A Multihome ingatlanforgalmazó cég, amely az ingatlanpiac és az építőipar területén működik, csütörtökön még 250 forintos árfolyamon búcsúzott a kereskedéstől, pénteken délutánig viszont innen 180 százalékkal, 700 forintig száguldott a kurzus.

Egy nap alatt közel megtriplázta árfolyamát a Budapesti Értéktőzsde Xtend piacán jegyzett Multihome. 

Coins,In,Human,Hands,And,An,Arrow,Icon,,financial,Interest
Kilőtt a Multihome árfolyama / Fotó: Shutterstock

A pécsi ingatlanforgalmazó cég, amely az ingatlanpiac és az építőipar területén működik és saját bevallása szerint folyamatosan bővíti a tevékenységét, csütörtökön még 250 forintos árfolyamon búcsúzott a kereskedéstől, pénteken délutánig viszont innen 180 százalékkal, 700 forintig erősödött.

A vállalat csütörtökön – egyébként még jóval tőzsdezárás előtt jelentette be, hogy felaprózza részvényeit, aminek következtében július 9-től.  1 darab eddigi, 10 forint névértékű törzsrészvénye helyébe 100 darab, egyenként 0,1 forint névértékű törzsrészvény lép. Az alaptőke és a részvényekhez fűződő jogok változatlanok maradnak.

A Multihome a kezdetektől alapvetően ingatlanforgalmazással foglalkozik, amely használt lakások és egyéb ingatlanok adásvételét, fejlesztését takarja. A cég azonban tevékenységét bővítve immár hagyományos ingatlanközvetítői megbízásokat is teljesít, miközben több ingatlanfejlesztési projektekkel is jelen vannak a piacon, és a lakóingatlanok mellett rekreációs célú projekttel is rendelkeznek. A tőzsdei vállalat kizárólagos tulajdonában álló leányvállalata, a MULTIHOME-Invest Kft. befektetési célú kereskedelmi ingatlanok (irodaházak, logisztikai központ) tulajdonosaként bérbeadással, ingatlanhasznosítással foglalkozik.

A cég részvényeinek forgalma pénteken fél négyig 8 millió forint volt. 

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.