BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Gránit Bank lett Magyarország leggyorsabban növekvő digitális bankja

A Gránit Bank másodjára is elnyerte a „Leggyorsabban Növekvő Digitális Bank Magyarországon” díjat. A digitális bank 2023-ban szektorátlagot meghaladóan növekedett és több új innovációt is megjelentetett a piacon.

Másodjára ítélte a Gránit Banknak a „Leggyorsabban Növekvő Digitális Bank Magyarországon” díjat a neves brit pénzügyi szaklap, a Global Banking and Finance Review magazin. A díj odaítélésében nagy szerepet játszott, hogy a bank 2023-ban is a szektorátlagot meghaladóan növekedett, miközben közel tucatnyi új innovációval jelent meg a piacon.

Gránit Bank
Fotó: Gránit Bank

Az Egyesült Királyság egyik vezető pénzügyi lapja, a Global Banking and Finance Review magazin 2023 után 2024-ben is a Gránit Banknak ítélte a „Leggyorsabban Növekvő Digitális Bank Magyarországon” díjat. A gyors növekedési ütemhez hozzájárult, hogy 

a Gránit Bank ügyfelei körében töretlen a kereslet a teljes körűen digitálisan elérhető szolgáltatások iránt, 

emellett a gyors döntéshozatal, valamint a személyre szabott kiszolgálási modell is fontos tényező volt a sikerben.

Hegedüs Éva, a Gránit Bank elnök-vezérigazgatója a nemzetközi elismerés kapcsán elmondta: „Folyamatosan fejlesztjük digitális szolgáltatásainkat a minél magasabb ügyfélélmény biztosításához, versenyképes árazás mellett. Az üzleti modell eredményességét jelzi, hogy 2023-ban minden ötödik lakossági bankszámla a Gránit Banknál nyílt – tette hozzá az elnök-vezérigazgató.

A Gránit Bank mérlegfőösszege 2023 végén meghaladta az 1 200 milliárd forintot

és minden fontosabb üzleti szegmensben piaci átlag fölött növekedett, miközben a nem teljesítő hitelek arányát jelző NPL mutató értéke 0,02 százalék volt.

A tavalyi, 2023-as év során is számos digitális innovációt vezettek be, amelyek között több piaci elsőséget jelentett. A piacon egyedülálló end-to-end digitális Babaváró Kölcsönigénylési folyamatot – az ügyféligényeket szem előtt tartva – tovább fejlesztette a bank, hogy otthonról akár 30 perc alatt benyújtható legyen a hiteligénylés.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.