BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Európában csak a magyarok és a britek tartották a frontot

A BUX és az FTSE zárt csak nyereséggel, ütötték a csipgyártókat.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 245,08 pontos, 0,34 százalékos emelkedéssel, 72 539,74 ponton zárt szerdán viszonylag alacsony, 8,75 milliárd forintos forgalom mellett.

bét
tőzsde
Fotó: Vémi Zoltán / Világgazdaság

A blue chipek közül az OTP részvényeinek ára 0,71 százalékkal emelkedett, 18330 forinton zárt 6,4 milliárd forintos forgalom mellett. A Mol 0,5 százalékkal, 2842 forintra erősödött, a papírjainak forgalma 510 millió forint volt. A Telekom részvényei 0,37 százalékkal drágultak, 1092 forinton zártak, 347 millió forintos forgalom mellett.

Equilor Trader 

Kereskedj és fektess be a jövő technológiájával – Bárhol, bármikor! 

A megjelenés támogatója az Equilor Befektetési Zrt. 

A Richter részvényeinek árfolyama 0,26 százalékkal, 9765 forintra gyengült, a forgalmuk 1,2 milliárd forint volt.

A britet kivéve kisebb eséssel zártak az európai tőzsdék, akárcsak az Egyesült Államokban, itt is különösen a félvezetőgyártókat ütötték, miután a Bloomberg megtudta, hogy a Biden-adminisztráció tovább tervez szigorítani Kínával szemben, Donald Trump pedig kijelentette, hogy Tajvannak fizetnie kellene az amerikai védelemért

A kereskedési nap közepén veszteségen állt a S&P 500-as és a technológia-túlsúlyos Nasdaq, utóbbi kéthetes mélypontra zuhant. 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.