BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Erősödik a forint, esik az OTP szerda reggel

A forint bizakodva, a pesti blue chip részvények vegyes hangulatban hangolódnak a Fed esti kamatvágására.

Kisebb emelkedéssel rajtolt szerda reggel a pesti tőzsde, a BUX 0,1 százalékkal 72 743 pontig kapaszkodott fel a nyitást követően. 

240619_bet_001_VZ
Esik az OTP / Fotó: Vémi Zoltán / Világgazdaság

Az OTP árfolyama fél százalékkal 18 475 forintra esett, a Mol ugyanakkor 0,4 százalékkal 2632 forintra drágult. A Richter kurzusa 0,3 százalékkal 10 750 forintig került feljebb. A Magyar Telekom nem mozdult el az előző napi 1022 forintos záróértékről.

Magyar idő szerint este nyolc órakor az év legizgalmasabb kamatdöntő ülését tartja az amerikai jegybank. A Fed újabb kamatvágása borítékolható, a mértéke azonban egyelőre még kérdéses: 25 vagy 50 bázisponttal mérsékli az irányadó rátát a testület. Az elemzői konszenzus az előbbi felé hajlik, a piac azonban inkább az utóbbit árazta be. Egy vártnál kisebb vágás megmozgathatja majd a piacokat, igaz, közvetlenül csak a tengerentúli tőzsdék tudnak ma reagálni rá.

Equilor Trader

Kereskedj és fektess be a jövő technológiájával – Bárhol, bármikor!
A megjelenés támogatója az Equilor Befektetési Zrt.

A hét és a hónap meghatározó piacmozgató eseménye előtt erősödni kezdett a forint, amiben feltehetőleg a gyengülő dollárnak is szerepe lehet. Az euróval szemben reggel nyolc óra körül hirtelen bő fél forinttal, a 394,1-es szintig jött vissza a kurzus, ami 0,1 százalékos erősödés. A dollárhoz képest 0,2 százalékot javított a hazai fizetőeszköz, az amerikai pénzt 354,2 forinton jegyzik.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.