BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Elkezdtek boltba járni a britek, optimistább lett a Tesco

Megemelte idei profitvárakozásait a kiskereskedelmi lánc. A Tesco számai javultak, de ehhez a külső környezet kedvezőbbé válására, és a saját akcióira is szükség volt.

A Tesco a héten megemelte a 2024-es pénzügyi évre vonatkozó profitvárakozásait, miután Nagy-Britannia legnagyobb kiskereskedelmi lánca a közelmúltban végrehajtott éles árképzéssel és kedvezményekkel a korábbinál több vásárlót vonzott.

A pedestrian walks past a Tesco supermarket, in Liverpool, northern England, on April 10, 2024. Supermarket group Tesco, Britain's biggest retailer, reported on April 10, 2024 that its annual net profit surged 61 percent as easing UK inflation helped cost-conscious shoppers buy more products. (Photo by Paul ELLIS / AFP)
Derűsebben tekint az évre a Tesco, megemelte profitvárakozását / Fotó: Paul ELLIS / AFP

A Bloomberg cikke szerint az szupermarket-hálózat csütörtökön tette közzé, hogy immár 2,9 milliárd font (1385 milliárd forint) kiskereskedelmi korrigált üzemi eredményre számít, ami kedvezőbb a korábbi, 2,8 milliárd fontra vonatkozó előrejelzéssel. Hozzátették, hogy az idei első félévben a vállalat árbevétele megközelítőleg 3 százalékkal nőtt.

A Tesco kedvező eredményei arra utalhatnak, hogy az inflációs nyomás enyhülésével a britek bátrabban költekeznek. Ugyanakkor a kiskereskedőknek a megélhetési költségek válságának enyhülése ellenére is a korábbinál keményebben kellett dolgozniuk céljaik elérése érdekében, és számos kedvezményt is be kellett vezetniük, hogy visszacsábítsák a boltokba a vásárlókat.

Tesco: lenyomták az Aldit, de nyereségük megfeleződött a régiónkban

Az élelmiszer-kiskereskedelem állami szabályozása, az árstopok és az extraprofitadó mély nyomot hagytak a régiós Tesco-lánc működési eredményén az év elején. Brit földön viszont hasít a Tesco, a Clubcardnak és a vevőmegtartó promóciónak köszönhetően.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.