BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Foci-Eb 2024: A skót kapitány szerint azért veszítettek, mert nem európai volt a játékvezető

Miért nem európai volt a játékvezető – tette fel a kérdést a skót válogatott szövetségi kapitánya. A magyarok elleni, sorsdöntő mérkőzésen az argentin Facundo Tello volt a bíró, Steve Clarke szerint ez nagy mértékben befolyásolta a meccs végeredményét. A 79. percben Willi Orbán állította meg a büntetőterületen belül Stuart Armstrongot, Clarke pedig azt állítja, hogy egy európai bíró tizenegyest adott volna ebben a szituációban.

Érdekes véleményt fogalmazott meg a magyarok ellen elszenvedett vereségről a skót válogatott szövetségi kapitánya. Steve Clarke szerint, ha európai lett volna a játékvezető a mérkőzésen, akkor teljesen másként alakult volna az eredmény. A mérkőzésen az argentin Facundo Tello fújta a sípot.

Football: UEFA Euro 2024 - 1st round day 3: Group A Scotland v Hungary
skót válogatott
magyar
Varga Barnabás
Facundo Tello
Steve Clarke
Európa-bajnokság
Eb
A skót edző szerint, ha európai lett volna a bíró, akkor másként alakul a magyarok elleni meccs / Fotó: AFP

Clarke azt a momentumot emelte ki, amikor a 79. percben Willi Orbán ütközött Stuart Armstronggal a magyar kapu előtt. Armstrong egy kiugratás után került ígérete helyzetbe, végül Orbánnak sikerült megakadályoznia a kapura lövést. A két játékos találkozásáról nehéz volt megállapítani, hogy történt-e szabálytalanság, ám az argentin játékvezető, Facundo Tello végül nem fújt a sípjába.

Steve Clarke a mérkőzés utáni interjúban arról beszélt, hogy az eset után biztosan büntetőnek kellett volna következnie. A skót edző arról beszélt, hogy tipikusan egy olyan meccsről volt szó, amit egy gól dönthet el, így a játékvezető és a VAR hibája teljesen belenyúlt a találkozó végkimenetelébe – írta meg az Express.

Clarke-ot a bíróról is kérdezték, mire a játékvezető származását kezdte el firtatni.

Ennek mi értelme? Argentínából hoztak bírót, de miért? Miért nem európai volt a játékvezető? 

– tette fel a kérdést Clarke.

Tello valóban az egyetlen nem európai bíró az Európa-bajnokságon. A magyar meccs előtt a Törökország-Georgia mérkőzést dirigálta. Tello részvétele a németországi Eb-n egy megállapodás keretében jöhetett létre, amit az UEFA és a Dél-amerikai Labdarúgó-szövetség kötött. A sportági szövetségek a szorosabb együttműködés érdekében lehetőséget biztosítanak a bírók részvételére egymás rendezvényein.

Megszólalt a skót kapus Varga Barnabás sérüléséről

Varga Barnabásnak többek között a szeme alatti csontja is eltört, amikor összeütközött a skót válogatott kapusával. Angus Gunn a skót The Nationalnak nyilatkozott az esetről. Reméli, hogy Vargával minden rendben lesz.

A meccs után a skót csapatkapitány, Andy Robertsont is megkérdezték a vereségről. Azt mondta, hogy a válogatottjuk mindent beleadott, de a magas labdabirtoklás ellenére nem tudtak helyzeteket kialakítani.

Sokáig fog tartani ezt a vereséget feldolgozni 

– mondta Robertson.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.