BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az angol meccs után: hogyan fog így továbbjutni a magyar válogatott? – ezek a lehetőségek maradtak

Egyelőre nincs meg a siker, de ez nem jelenti azt, hogy ne lenne változatlanul komoly esély rá. Így juthat tovább Magyarország a foci-Eb-n.

Ahogy arról a Világgazdaság is beszámolt, magyar szempontból nem alakult jól a kedd esti Anglia–Szlovénia-mérkőzés a foci-Eb C csoportjában.

Football: UEFA Euro 2024 - 1st round day 3: Group A Scotland v Hungary
Az angol meccs után: hogyan fog így továbbjutni a magyar válogatott? – ezek a lehetőségek / Fotó: AFP

Az összecsapás 0-0-s végeredményt hozott, ami három dolgot jelent:

  1. Anglia csoportelsőként jutott tovább,
  2. Szlovénia fennállása során először jutott tovább az egyenes kieséses szakaszba labdarúgó-Eb-n,
  3. Magyarországnak még nincs meg a továbbjutás.

Értelemszerűen az utolsó pont a legfontosabb nekünk. Egyelőre tehát nincs meg a siker, de ez nem jelenti azt, hogy ne lenne változatlanul komoly esély rá.

Hogyan juthat még tovább a magyar válogatott a foci-Eb-n?

Az M4 Sport a lehető legrövidebben összefoglalta, hogyan juthat tovább Magyarország szerda este.

 

A lényeg, hogy az E és az F csoportra kell figyelnünk, inkább utóbbira.

Az előbbi minimális reménnyel kecsegtet. Szerdán 17:15-től játszik Ukrajna és Belgium, valamint 17:45-től Szlovákia és Románia. Egyik sem végződhet döntetlenre, de ez is még csak azt jelentené, hogy adott esetben a gólkülönbség billentheti a versenyt a javunkra. De ebben gyengék a magyarok, mínusz 3 a mutatójuk. A rend kedvéért: ha a csehek három góllal kerekednek felül a törökökön, és közben Georgia nem győz, akkor elértük a továbbjutást, mert így már a törökökkel szemben jobb lenne a gólkülönbségünk.

Az F csoportban ennél jóval jobb a helyzet. A feltétele a magyar válogatott továbbjutásának, hogy Csehország ne nyerjen Törökország ellen. Ez az összecsapás holnap 20:45-kor kezdődik. Ezzel párhuzamosan annak is teljesülnie kell, hogy Georgia sem győzheti le Portugáliát (ez 20:15-kor startol). 

Ha mindkettő bekövetkezik, Magyarország továbbjut a foci-Eb-n, és legközelebb hétfőn játszik Portugália ellen immár a legjobb nyolc csapat közé kerülésért.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.