BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Football: International friendly: Hungary v Israel

Foci-Eb 2024: a modern kori Beckham és a srác Buryből – a magyar válogatottat méltatta az egyik legnagyobb brit lap

A brit Mirror szerint a Skócia elleni utolsó csoportmérkőzés kulcsfontosságú lesz az Európa-bajnokságon a magyar labdarúgó-válogatottnak, melynek Szoboszlai Dominik személyében van egy modern kori David Beckhamje és néhány figyelemre méltó játékosa – akik közül többen Angliában futballoznak.

„Egy modern kori David Beckham” – idézi a Mirror a Red Bull Salzburg korábbi vezetőedzőjét, Jesse Marschot, aki Szoboszlai Dominikot méltatta ekképpen, miután az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Liverpoolba igazolt tavaly nyáron. A brit lap szerint a ’Pool-szurkolók egy része mégis inkább Steven Gerrard utódjaként azonosítják a magyar válogatott 23 éves csapatkapitányát, és nem csak azért, mert a világklasszis angol középpályáshoz hasonlóan a 8-as számú mezt viseli klubjában. 

Foci-Eb 2024, Szoboszlai Dominik, Liverpool
Foci-Eb 2024: a Mirror szerint a Liverpoolban légióskodó Szoboszlai Dominik nem ijed meg a felelősségtől és a labdától / Fotó: AFP

 

Foci-Eb 2024: Kerkez Milosra a Premier League legnagyobb halai vadásznak

A Mirror cikkének fókuszában egyébként Callum Styles (nálunk Styles Callum) honosítása van, aki a Covid idején tudta meg édesanyjától, hogy nagymamája Magyarországról származott. A Buryben született 24 éves középpályást megbízható Championship szintjén lévő (angol másodosztály), de a magyar együttes kulcsfontosságú játékosaként jellemzi a szerző. 

Pechünkre Styles megsérült az Izrael elleni utolsó, 3-0-ra megnyert felkészülési meccsünkön, és Marco Rossi szerint kicsit izgulnunk kell azért, hogy felépüljön az Eb-re. A Mirror szakírója úgy fogalmaz, hogy Rossinak nincsenek sztárjai, ezért a Puskás Ferenc által fémjelzett Aranycsapattal a mostani magyar válogatottat nem is lehet egy lapon említeni. 

Ugyanakkor van egy Kerkez Milosunk – mutat rá az újságíró –, aki még mindig csak 20 éves, de már a Premier League „legnagyobb halai” vadásznak rá.

Szoboszlai pedig erős, dinamikus labdarúgó, aki gyakran mélyebben játszott az elmúlt idényben a Liverpoolban, mint azt többen várták tőle. Mindenesetre látszik rajta, hogy nem ijed meg a felelősségtől és a labdától, a Klopp-éra utolsó évében nagyon hamar felvette a ritmust és beilleszkedett új csapatába

– írja a Mirror, hozzátéve: a Skóciával vívott utolsó csoportmérkőzés kulcsfontosságú lesz az Európa-bajnokságon, melyen Magyarországnak a jó eredmény eléréséhez szüksége lesz 

  • a Bury-ben született srácra (Styles), 
  • a Bournemouth fiataljára (Kerkez), valamint
  • a Liverpool sztárjára (Szoboszlai).

A magyar válogatott Eb-programja

Csoportmérkőzések

  • Június 15., szombat, 15.00: Svájc–Magyarország
  • Június 19., szerda, 18.00: Németország–Magyarország
  • Június 23., vasárnap, 21.00: Skócia–Magyarország

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.