BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Euro 2024: Stadium Open Media Days

Foci-Eb 2024: legalább 600 millió euró hiányzik Németországból

Napokon belül kezdődik a labdarúgó-Európa-bajnokság Németországban, amelyről rengeteg világklasszis játékos fog hiányozni. A válogatott keretek olyan nagy neveket nélkülöznek, mint a Real Madrid belga kapusa, Thibaut Courtois vagy a Manchester City angol sztárja, Jack Grealish. A kihagyott klasszisok összértéke legalább 600 millió euró.

Csaknem 600 millió, egészen pontosan 573 millió eurót érnek azok a világsztárok, akik meglepetésre nem lesznek ott a németországi labdarúgó Európa-bajnokságon. Ez az összeg azokat a klasszisjátékosokat takarja, akiknek a hazája ugyan kijutott az Eb-re, de válogatottjukban mégsem számít rájuk a szövetségi kapitány.

Euro 2024: Stadium Open Media Days
Foci-Eb 2024
Legalább 600 millió euró hiányzik a foci Eb-ről / Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

A Vegas.hu sportfogadási oldalt üzemeltető LVC Diamond Kft. marketingigazgatója, Tulik Ágnes szerint

a jelenleg fellelhető információk alapján mintegy 600 millió eurónyi játékosállomány nem lesz jelen az Európa-bajnokságon. Ezt a tetemes summát a Transfermarkt adatai – amely oldal rendszeresen közöl becsléseket a játékosok piaci értékéről – alapján kalkuláltuk.

A nagy hiányzók egyike lesz a Bajnokok Ligája-döntős német Dortmund holland balhátvédje, Ian Maatsen, továbbá nem kapott meghívót az olasz bajnokság legjobb támadói között emlegetett Joshua Zirkzee, a Bologna játékosa sem. Szintén otthon marad a Barcelona játékosa, Pablo Martín Páez Gavira, ismertebb nevén Gavi, aki éppen egy spanyol válogatott-meccsen sérült meg, és esett ki hosszú időre. 

Ha lenne egy konkrét kimaradó álomcsapat, a kapujában minden bizonnyal a Real Madrid belga sztárja, Thibaut Courtois állna, aki sérüléséből ugyan visszatért, de így sem lesz ott a kontinensviadalon. Egy másik Real-csillag, David Alaba sem lesz ott az osztrákoknál, akit ebben térdsérülése gátolja.

Az Eb-t olyan világsztárok is kihagyják, mint a Bayern München német klasszisa, Serge Gnabry, aki a Bajnokok-Ligájában szerzett sérüléséből nem tudott időben felépülni. A végső győzelemre legnagyobb esélyes angol válogatott nem számít Jack Grealishre, Marcus Rashfordra és Raheem Sterling sem. A háromoroszlános gárdából kimarad még az Arsenal kiváló formában játszó hátvédje, Ben White, bár az ő távolmaradásáról már régóta tudni lehetett. White még a 2022-es katari világbajnokságon veszett össze Gareth Southgate stábjával, végül el is hagyta a válogatottat és azóta nem hajlandó magára ölteni a nemzeti mezt. Egy interjúban ráadásul közölte, hogy a labdarúgásra csak mint munkára tekint, egyébként nem szereti különösebben ezt a sportot.

Hatalmas összegről van tehát szó, ami nagy valószínűséggel a torna rajtjáig még növekszik is, hiszen biztosan lesznek olyan játékosok, sztárok, akik minden várakozás ellenére végül mégis kimaradnak.

Szoboszlai Dominik a Eb legjobbjai között

Egy érdekességre igazán büszkék lehetünk. A fent hivatkozott átigazolási oldal adatai alapján 

Szoboszlai Dominik, a magyar csapat kapitánya a 24 részt vevő ország teljes keretének 20. legértékesebb játékosa lesz. 

Olyan kontinensviadal pedig, amelyen magyar labdarúgó ilyen előkelő helyen szerepeljen ezen a listán, még nem volt.

A kimaradók álomcsapata a foci-Eb egyik legértékesebb kerete lehetne

A Magyar Nemzet összegyűjtötte az Európa-bajnokságon résztvevő 24 válogatott értékét. Az első helyen a favoritnak tartott angol csapat áll, akiket a Transfermarkt 1,52 milliárd euróra értékelt. A dobogón szerepel még a francia nemzeti tizenegy(1,23 milliárd euró) és a portugál válogatott (1,05 milliárd euró). Szoboszlai Dominik és a magyar gárda a 19. helyen áll a sorban, a keret értékét 164,45 millió euróra taksálják.

Amennyiben a Transfermarkt becsléseire hagyatkozunk, akkor azt is mondhatjuk, hogy a kimaradók álomkerete könnyedén beférne az Európa-bajnokságon szereplő válogatottak top tízes listájára.

Foci-Eb 2024: a modern kori Beckham és a srác Buryből – a magyar válogatottat méltatta az egyik legnagyobb brit lap

A brit Mirror szerint a Skócia elleni utolsó csoportmérkőzés kulcsfontosságú lesz az Európa-bajnokságon a magyar labdarúgó-válogatottnak, melynek Szoboszlai Dominik személyében van egy modern kori David Beckhamje és néhány figyelemre méltó játékosa – akik közül többen Angliában futballoznak.

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.