BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Foci-Eb 2024: rendkívüli okokból félbeszakadt a német–dán meccs

Ilyen emberemlékezet óta nem történt. Hatalmas vihar csapott le a stadionra, a bírónak nem volt más választása. Azóta már ismét pályán a csapatok a foci-Eb 2024 második nyolcaddöntőjében.

Alig fél óra játékidő után lefújta a mérkőzést a Németország–Dánia foci-Eb-nyolcaddöntőt vezető bíró. Majdnem példátlan esetről van szó, legutóbb 2012-ben történ ilyen, akkor az ukrán–francia meccset szakították meg.

német, dán
Foci-Eb 2024: rendkívüli okokból félbeszakadt a német–dán meccs / Fotó: Clive Mason / UEFA / Facebook

A szokatlan bíró lépésnek természetesen rendkívüli oka volt: 35 perc játék után Michael Oliver játékvezető azért szakította félbe a Németország–Dánia Európa-bajnoki nyolcaddöntőt Dortmundban, mert hatalmas vihar érte el a stadiont.

Óriási villámlások után eső zúdult a pályára, ráadásul borsó méretű jég is esett. Ez lehetetlenné tette a játékot, és a lelátókon is riadalmat okozott. Igaz, nem mindenkinél, mint azt az alábbi videó is mutatja.

A vihar mintegy fél órán keresztül tombolt a stadion fölött, aztán elvonult. Így 22 óra körül a német és a dán válogatott újra megjelent a pályán. A mérkőzés folytatódott, cikkünk írásának pillanatában továbbra is 0-0-ra áll német fölénnyel. De Dánia nincs vert helyzetben, veszélyes kontrákkal operál.

A pálya vizes, de távolról sem tűnik úgy, hogy az özönvíz megviselte volna, továbbra is játékra alkalmas, ami egyaránt dicséri a tervezőket és a stadion stábjának, köztük a pályakarbantartó teamnek a munkáját. A gyep egészen döbbenetes mennyiségű vizet volt képes elvezetni pillanatok alatt.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.