BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Football: UEFA Euro 2024 - 1st round day 3: Group A Scotland v Hungary

Foci-Eb 2024: információt közölt a klinika, ahol Varga Barnabást kezelik

Varga Barnabást a sürgősségi osztályon történő első ellátást követően hétfőn megoperálták a Klinikum Stuttgartban. A stuttgarti kórház száj-, állcsont- és állcsontsebészeti klinikája nagy tapasztalattal rendelkezik az ilyen sérülések terén, a magyar labdarúgó-válogatott csatárának műtétje is komplikációk nélkül zajlott. A 29 éves játékos várhatóan szerdán hagyhatja el a kórházat.

„Varga Barnabást a sürgősségi osztályon történő első ellátást követően hétfőn megműtötték a Klinikum Stuttgartban. A stuttgarti kórház száj-, állcsont- és állcsontsebészeti klinikája nagy tapasztalattal rendelkezik az ilyen műtétek terén. Profi labdarúgók, például Christian Gentner (egykori VfB Stuttgart-játékos) is itt részesült kezelésben súlyos arcsérülése után. Varga műtétje komplikációk nélkül zajlott. A játékost ma meglátogatta a magyar válogatott küldöttsége, akik többször köszönetet mondtak a Prof. dr. Benedicta Beck-Broichsitter vezetésével működő száj-, állcsont- és arcsebészeti klinika munkatársainak a gyors és szakszerű ellátásért. Varga Barnabás várhatóan szerdán hagyhatja el a kórházat. Mielőbbi gyógyulást kívánunk neki!” – írja a klinika Instagram-oldalán.

Foci-Eb 2024: Varga Barnabás műtétje
Foci-Eb 2024: Varga Barnabás műtétje komplikációk nélkül zajlott Stuttgartban / Fotó: AFP

 

Foci-Eb 2024: szerdán hagyhatja el a kórházat Varga Barnabás

A Stuttgarter Nachrichten is beszámolt arról, hogy Marco Rossi szövetségi kapitány vezetésével a szakmai stáb néhány tagja, valamint a játékosok képviseletében Botka Endre volt bent a stuttgarti klinikán – szúrta ki a Metropol.

A német lap megjegyzi, 

a 29 éves magyar csatár már mosolygott, és ha minden a tervek szerint alakul, szerdán elhagyhatja a kórházat.

Ahogy arról a Világgazdaság is beszámolt, a skót–magyar Európa-bajnoki csoportmérkőzés 69. percében szörnyű jelenet játszódott le, amely az egész stadiont és televíziókészülék előtt ülőket egyaránt sokkolták. Szoboszlai Dominik szabadrúgása után Varga Barnabás ütközött két skóttal, köztük a kapussal, majd mozdulatlanul terült el a gyepen. 

Néhányan stabil oldalfekvésbe helyezték, amíg megérkezett az orvosi stáb, de látszott, hogy nagy a baj, ezért többen azonnal mentőért kiáltottak. A mentősök viszont csak nagy nehezen, a magyar játékosok segítségével érkeztek meg Vargához, akit lepellel eltakarva, hosszú percekig ápoltak. Végül hordágyon, nyakmerevítőben vitték le a pályáról. A Ferencváros csatára már eszméleténél volt, amikor az öltözőbe vitték.

Később kiderült, agyrázkódást és többszörös arckoponyacsont-törést szenvedett, több kisebb és nagyobb csont is eltört az arcában, illetve volt, amelyik el is mozdult.

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.